DHC Drienerlo is dé studentenhockeyclub van Enschede. Door studenten, voor studenten, biedt DHC een unieke sfeer. De Boortoren, ons prachtige clubhuis op de campus van de UT, fungeert als prachtige locatie om na het hockeyen een biertje (of zeven) te doen, en er is een hechte band tussen de verschillende teams.

DHC is opgericht op 22 september 1964. De club gevestigd op het terrein van de Universiteit Twente. Onze accomodatie is een unieke zoutboortoren, die perfect in het Twentse landschap past. Onze leden zijn studenten uit de regio, die aan de Saxion Hogeschool, Artez of de Universiteit Twente studeren. Hierdoor is de diversiteit onder onze leden zeer groot: er zijn veel verschillende studies vertegenwoordigd en veel van onze leden zijn actief in het studentenleven. Daarnaast zijn er leden met jaren hockeyervaring en leden die in hun studententijd besloten hebben te gaan hockeyen. We beschikken daarom ook over allerlei teams: prestatieteams, recreatieteams en zelfs een Audentisteam.

Behalve op het veld is Drienerlo ook buiten het veld zeer actief. Omdat we ons eigen clubhuis hebben kan het feest elk moment losbarsten. Dat een authentieke boortoren een uiterst sfeervolle locatie hiervoor is, spreekt voor zich. Niet overtuigd? Kom dan gerust eens langs op een Torenzondag!

Tenslotte organiseert de Drienerlose Hockeyclub elk jaar het Malle Mienen Toernooi, een ééndaags open toernooi voor iedereen die met zijn vriendengroep, huisgenoten, dispuutsgenoten of andere mensen een indruk wil krijgen in de hockeysport en de gezelligheid daaromheen.
DHC is daarnaast tijdens de Kick-In vertegenwoordigd met meerdere activiteiten verspreid over de week. Ook hier zijn wij niet te missen!

Het clubtenue van DHC bestaat uit een flessengroen shirt/overhemd, een zwarte broek/rok en witte sokken. Heeren Zeeven draagt daarnaast een bordeaux rode spencer.