Zoals menig van jullie al heeft vernomen staan er grote veranderingen bij DHC Drienerlo in het verschiet. Zo is de aanleg van een semi-waterveld bezig op de locatie van het manegeveld en staat de aanleg van het waterveld op de planning voor deze zomer. Door middel van deze blog willen wij jullie graag op de hoogte houden van de aanleg van zowel het semi-waterveld als het waterveld.

Het manegeveld wordt omgetoverd tot een sportveld waar voornamelijk hockey en lacrosse op gespeeld gaat worden, daarnaast komt er ook de mogelijkheid om intern voetbal op te spelen. Op basis van de twee hoofdsporten is er een nieuw veld ontwikkeld wat beide een middenweg bood. Na vele keuringen is gebleken dat deze mat niet door de bond goedgekeurd zou gaan worden en is er in overleg met Polytan besloten om een bestaande mat (semi-waterveld), de Terra Cool, aan te gaan leggen. Na deze beslissing konden de werkzaamheden wederom weer opgepakt worden.

Met enkel nog de ET-Decke en de mat aan te leggen, waar deze week mee gestart gaat worden, is het einde in zicht. Afhankelijk van het weer zal het nog twee tot drie weken duren voordat de mat aangelegd is. Na een periode van het inzakken van het zand zal het veld ook daadwerkelijk bespeelbaar zijn. Vooralsnog is de verwachting dat het veld voor 1 juli af zal zijn!

Op de achtergrond zijn de voorbereidingen voor het waterveld op de locatie van het hoofdveld al vol aan de gang. Binnenkort hopen we jullie meer informatie te kunnen geven over de planning en exacte invulling van het veld!